PRAVILNIK

PRAVILNIK

IZ PRAVILNIKA

Za nagrade Muzej godine i Muzejski stručnjak godine mogu da konkurišu ustanove, odnosno pojedinci, koji su tokom prethodne kalendarske godine proučavanjem, zaštitom, prezentacijom, interpretacijom i saradnjom bili posvećeni unapređenju kvaliteta muzejske delatnosti u lokalnim, nacionalnim ili međunarodnim okvirima. 

Za nagradu Projekat godine mogu da  konkurišu autor(i) ili ustanove u oblasti kulturne baštine, koji su tokom prethodne godine svojim aktivnostima doprineli razvoju istraživanja, zaštite, upravljanja, komunikacije i razvoja zajednica u lokalnim, nacionalnim ili međunarodnim okvirima. 

Za nagradu Publikacija godine mogu da konkurišu štampane ili elektronske publikacije objavljene u prethodnoj godini, nastale kao rezultat stručnog ili naučnog rada, koje kvalitetom i originalnošću svoga sadržaja, kao i savremenim pristupom u njegovom promovisanju doprinose razvoju muzejske delatnosti u zemlji i svetu.

Zahvalnica NK ICOM Srbija se dodeljuje predstavnicima medija, agencija i organizacija, koji su praćenjem, komentarisanjem i oglašavanjem izuzetno doprineli informisanju javnosti i medijskoj popularizaciji aktivnosti u okviru muzejske delatnosti, kao i razvijanju svesti o značaju kulturnog nasleđa na lokalnom, regionalnom, republičkom ili međunarodnom nivou.

NOMINOVANI

PUBLIKACIJA

NOMINOVANI

PROJEKAT

NOMINOVANI

STRUČNJAK

NOMINOVANI

MUZEJ

KANDIDATI

STRUČNJAK

KANDIDATI

MUZEJ

KANDIDATI

PUBLIKACIJA

KANDIDATI

PROJEKAT

NAGRAĐENI

muzej

projekat

stručnjak

publikacija

CILJ

PROCESA IZBORA NAJBOLJIH JE PROMOCIJA SVIH KANDIDATA I NOMINOVANIH, UPOZNAVANJE BOGATSTVA I INOVATIVNIH PRAKSI NA MUZEJSKOJ SCENI, AKTIVNOSTI I STRUČNJAKA SRBIJE.

LOGO sajta i nagrade.jpg